Jeugdgezondheidszorg

Jeugdgezondheidszorg

Kinderen ontwikkelen zich voortdurend, zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Bij de meeste kinderen gaat dit zonder al te grote problemen. De jeugdgezondheidszorg (hierna afgekort als JGZ) ziet alle kinderen om zo tijdig te kunnen signaleren, begeleiden en eventueel te verwijzen als er zich problemen voordoen in de ontwikkeling van kinderen. U kunt bijvoorbeeld denken aan niet goed groeien, horen of sociaal-emotioneel achterblijven.
Tot vier jaar wordt deze zorg door de consultatiebureaus verzorgd. Vanaf vier jaar neemt de JGZ van GGD Gelderland-Midden (onderdeel van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden) deze zorg over. Hier werken assistenten van de jeugdarts, jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en logopedisten samen aan de gezondheid van jeugdigen van 4 tot 19 jaar.
Alle kinderen worden in het kalender jaar dat ze 6 en 11 jaar worden, gezien voor een standaard screening op school. Naast de onderzoeken waar alle kinderen worden gezien, houden jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen spreekuren. U kunt hiervoor ook zelf een afspraak maken als u vragen heeft over de ontwikkeling, gezondheid, welzijn of opvoeding van uw kind. Voor meer informatie over de onderzoeken en spreekuren kunt u onze website raadplegen.


Informatie en Contact
  • www.vggm.nl/ggd/jeugdgezondheidszorg: voor onder andere folders over opvoeden en opgroeien en over gezondheidsproblemen. Informatie over de werkwijze van de JGZ
  • www.cjgregioarnhem.nl: het regionale cursusaanbod van de JGZ.
  • JGZ informatielijn via 088-3556000 of per mail via ggd@vggm.nl: voor vragen of om een afspraak te verzetten U kunt uw vragen hier anoniem stellen, maar ook vragen om teruggebeld te worden door de jeugdarts of verpleegkundige.

    Het JGZ-team op onze school voor dit schooljaar is:
  • Doktersassistente: Gaby Badenbroek
  • Jeugdarts: Marjonne Weenk
  • Jeugdverpleegkundige: Linda Thiele

Centrum voor Jeugd en Gezin

Er is nu één centraal punt voor al uw vragen over opgroeien en opvoeden: het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). U kunt er terecht met grote en kleine vragen of om iets te bespreken waar u niet zeker over bent, zoals: mijn kind eet slecht, het luistert niet, komt moeilijk aan vriendjes, enz. U kunt een afspraak maken voor een gesprek, of uw vraag voorleggen tijdens het telefonisch spreekuur. De gesprekken zijn gratis en er is geen verwijzing nodig. Er zijn inloopspreekuren op dinsdag en woensdag van  9.00 tot 11.00 uur en op maandagavond (met uitzondering van de vakantieperioden) van 19.00 tot 20.30 uur.
Buiten het inloopspreekuur is het altijd mogelijk een afspraak te maken, te mailen of te bellen met een van onze medewerkers en zij zijn bereikbaar onder nummer: 0317-410827.
U vindt het CJG in 't Palet, Rooseveltweg 408A te Wageningen, direct links naast de hoofdingang.

Tevens staat er veel informatie op de website van het CJG: www.cjgwageningen.nl